Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ταξιδιωτικές συμβουλές
1. Απαραίτητος ο έλεγχος από το συνεργείο σας πριν το ταξίδι (την κατάσταση των ελαστικών τον αέρα, νερό στο ψυγείο και νερό για τα τζαμιά, την καλή κατάσταση της ρεζέρβας
2. Να έχετε μαζί σας την άδεια, το δίπλωμα και την ασφάλεια του αυτοκίνητου σας και χάρτη της περιοχής.(προαιρετικά) νερό, ξηρά τροφή (μπισκότα κ.λπ.) χαρτομάντιλα και υγρά μαντιλάκια (αν υπάρχουν παιδία) μια - δυο μικρές πετσέτες και σακουλάκια για εμετό, φακό.
3. Το φαρμακείο του αυτοκίνητου να έχει (ελαστικό επίδεσμο, γάζες, αλοιφή για τσιμπήματα, θερμόμετρο, παυσίπονα, αντισηπτικό, άξενε, bambaki, leucoplast, bedadiene, και αντί αλλεργικά .
Τι ώρα είναι η καλύτερη για το ταξίδιη πιο κατάλληλη
H ώρα για ταξίδι θεωρείται νωρίς το πρωί (ο ήλιος δεν είναι δυνατός, δεν κάνει ζέστη, τα ματιά σας κουράζονται λιγότερο στο φως της ημέρας και οι αισθήσεις σας είναι πιο οξυμμένες, μπορείτε να κάνετε συχνές στάσεις, οι συνεπιβάτες απολαμβάνουν τη διαδρομή. Άλλα μπορεί να έχετε πιθανή κίνηση.
Το σούρουπο η ορατότητα σας είναι περιορισμένη, νυστάζετε ευκολότερα και το σκοτάδι κουράζει τα ματιά. Αντίθετος έχει δροσιά , λιγότερη κίνηση και τα παιδία κοιμούνται.
Το κυριότερο κριτήριο άσος πρέπει να είναι η απόσταση του ταξιδίου και η κατάσταση του οδηγού.
Ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι 9-11 βαθμούς κάτω από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ανοίγοντας κατά διαστήματα τα παράθυρα του αυτοκίνητου για καθαρό αέρα.
Να φύρανε οι επιβάτες τις ζώνες ασφάλειας και τα παιδία πάντα στο πίσω κάθισμα και στο ειδικό καρεκλάκι. Να οδηγείτε πάντα στην κατάλληλη λουρίδα βάση τις ταχύτητας σας, να μην κάνετε επικινδύνους ελιγμούς, να χρησιμοποιήστε τα φλας και alarm, και να μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ.